Vidović i Gajićeva najbolji sportisti Prnjavora

0
667

Atletičari Milan Vidović i Јelena Gajić proglašeni su za najbolje sportiste opštine Prnjavor za 2018. godinu u konkurenciji ukupno 38 kandidovanih sportista u svim kategorijama.

Vidović je rekao da je nagrada koju je dobio najbolji pokazatelj da se višegodišnji trud i zalaganje isplate i podsjetio da je prošle godine bio proglašen za najperspektivnijeg sportistu Prnjavora.

– Ove godine u planu je nastup na nekoliko evropskih takmičenja sa kojih očekujem dobre rezultate – najavio je Vidović.

Najbolja sportistkinja Јelena Gajić istakla je da je prošla godina bila veoma uspješna.

– Osvojila sam izuzetno jake mitinge, nekoliko puta oborila rekorde Republike Srpske u dvorani na 800 metara. Ispunila sam ove godine normu za evropsko prvenstvo u julu u Švedskoj pa se nadam da će i ova godina biti dobra – rekla je Gajićeva.

Za najperspektivnije sportiste proglašeni su džudisti Darija Stojanović i Stefan Samardžić, dok su najbolji juniori atletičarka Gabrijela Šestić i teniser Dražen Petrović.

Petrović je rekao da je ovu godinu započeo osvajanjem prvih bodova na svjetskoj listi tenisera do 18 godina.

– Probaću da odigram neki profesionalni turnir. Nemam velika očekivanja jer su u konkurenciji stariji igrači sa mnogo više iskustva, ali trudiću se da napredujem što više i pripremim se za seniorski tenis – rekao je Petrović.

U kategoriji sportskih kolektiva nagrade su dobili Atletski klub Prnjavor i Košarkaški klub Mladost buldgos.

Posebna priznanja na sinoćnjoj manifestaciji uručena su najuspješnijem rekreativcu u atletici Vedranu Šimunoviću, najuspješnijem atletskom veteranu Daliboru Vrhovcu i Nikoli Moravcu, članu Džudo kluba Banjaluka za vrhunski sportski rezultat ostvaren van teritorije opštine Prnjavor.

Јubilarna priznanja za 25 godina postojanja dobili su Tekvondo klub Prnjavor, Atletski klub Prnjavor i Džudo klub Soko-M, a za 40 godina rada i postojanja Šahovski klub Pošk iz Potočana.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš podsjetio je da je lokalna zajednica u budžetu za sport predvidjela oko 220.000 KM, da sigurno ima prostora i za dodatna sredstva, ali i da je zajednički stav predstavnika opštine i sportskih klubova da je u ovom trenutku najbolja pomoć razvoj sportske infrastrukture.

– U Prnjavoru nedostaju sportska dvorana, atletska staza. Lokalna zajednica treba još mnogo toga da uradi na izgradnji sportske infrastrukture gdje ima problema, ali i mnogo prostora za napredak – naveo je Tomaš.

On je podsjetio da su u prošloj godini iz projekta “FIFA gol” obezbijeđena sredstava za izgradnju fudbalskog stadiona i da je namjera da u okviru njega budu izgrađeni i neki drugi sadržaji, prije svega atletska staza čime će se stvoriti još bolji uslovi za rad atletičara.

– Košarkaški klub odlično funkcioniše, fudbaleri su ušli u polufinale Kupa Republike Srpske, u pojedinačnoj konkurenciji u svakom sportu imamo šampione. Daćemo sve od sebe da se sa takvim ostvarenjima nastavi i u narednom periodu – rekao je Tomaš.

Organizator izbora najboljeg sportiste opštine Prnjavor su opštinski Sportski savez i opština Prnjavor.

Srna

PODIJELI