Više od 550 planinara u šetnji na Ljubiću

0
847

U planinarskoj šetnji na LJubiću, koju je povodom treće godine postojanja organizovalo Planinarsko društvo /PD/ “Korak više” iz Prnjavora, danas je učestvovalo više od 550 planinara iz više od 20 gradova i opština.

Predsjednik društva Srđan Stakić kaže da je se pozivu na planinarsku šetnju odazvao veliki broj društava sa kojima održavaju prijateljske odnose i da su svi bez problema uspjeli završiti šetnju na stazi dugoj 14,5 kilometara, a lijepo vrijeme im je išlo na ruku.

“Naša očekivanja su bila da će doći oko 300 do 400 ljudi, ali je odziv bio daleko veći”, rekao je Stakić i dodao da su imali i podršku predstavnika lokalne vlasti.

On je napomenuo da već od danas počinju pripreme za naredno okupljanje, kao i uzvratne posjete društvima koja su danas došla u Prnjavor.

“Narednog vikenda idemo na Ozren, potom u Banjaluku, a biće i dosta aktivnosti u ljetnom periodu”, najavio je Stakić.

Iz Planinarskog društva “Abonos” Derventa u šetnji na LJubiću učesvovalo je 30 planinara.

Član ovog društva Bojan Lukić je istakao da derventski planinari u Prnjavor ovim povodom dolaze već treću godinu, čime održavaju dobru međusobnu saradnju.

On je rekao da je u planu da se i u Derventi napravi jedna planinarska staza u podnožju Motajice.

Rođendansku šetnju planinara podržao je i načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, koji je sa njima prešao predviđenu stazu.

“Čestitke na odličnoj organizaciji. Ovo su dobri domaćini o čemu svjedoči i brojnost ljudi koji su se odazvali šetnji na LJubiću. Uvjeren sam da će pozitivna iskustva koja svi nose odavde sigurno biti pozivnica da nas naredne godine bude još više”, rekao je Tomaš.

Planinarsko društvo “Korak više” iz Prnjavora osnovano je u februaru 2016. godine. Društvo je u martu 2017. godine dobilo opštinsko priznanje – Povelju za izuzetan doprinos očuvanju životne sredine i promociju turističkih kapaciteta opštine Prnjavor.

srna

PODIJELI