NOVI DETALJI STRAVIČNE NESREĆE Auto u kojem je bio Šaban Šaulić MORAO da se zaustavi, a pijani vozač vozio 180 km na čas

0
819

Pjevač narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je jutros u stravičnoj saobraćajnoj nesreći do koje je došlo tako što je pijani vozač udario od pozadi auto u kome je bio Šaulić.

Nakon završenog nastupa u Bilefeldu, gradu na sjeverpoistoku Njemačke Šaban je sa muzičarima otišao u hotel kako bi pokupio stvari, a nakon toga se zaputio u aerodrom u Dizelodorf gdje je imao rani jutarnji let za Beograd, piše Blic

Nedaleko od grada gdje je nastupao ispred njih se dogodio saobraćajni udes te je ta dionica puta bila zatvorena, a oni su bili prisiljeni da se zaustave ispred samog mjesta nesreće.

Od siline udarca, prema nezvaničnim informacijama, Šaban je doživio teške tjelesne povrede, dok je Mirsad, koji je bio u autu teško povrijeđen, a ljekari se i dalje bore za njegov život. Boban Stojadinović koji je sjedio na zadnjem sjedištu tom prilikom je zadobio lakše tjelesne povrede.

Kako pišu tamošnji mediji, vozač koji je upravljao putničkim vozilom koji je udario u auto u kojem se nalazio Šaban, upravljao je brzinom većom od 180 km na čas.

blic

PODIJELI