Višković: Eskobar da saopšti sa kim je razgovarao o razbijanju srpskog jedinstva

0
45

Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske, komentarišući obraćanje zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD za zapadni Balkan Gabrijela Eskobara u američkom Kongresom u kojem je potvrdio da je lično pozivao lidere političkih stranaka u BiH da ne podrže politiku srpskog jedinstva koju su inicirali SNSD i Milorad Dodik, rekao da je time dovoljno rečeno i da ostaje jedino da svi zajedno zamolimo Eskobara da, zbog javnosti u Republici Srpskoj, kaže imena tih ljudi.

“To bi bilo lijepo i korektno, iako mi pretpostavljamo ko su oni. Siguran sam da je Eskobar toliko ozbiljan političar i da ne bi došao pred Kongres i iznosio netačne stvari, a oni koji su se osjetili prozvanim i pogođenim, tvrdeći da to nije tačno, neka ga pitaju zašto iznosi neistine. Naravno da je Eskobar rekao istinu. Poražavajuće je da oni koji se kunu u Republiku Srpsku rade protiv njenih interesa i žrtvuju sve ne bi li se na taj način dočepali vlasti”, zaključio je Višković.

On je naveo da “srpski narod ima veliki problem, a možda je to i prokletstvo, da nikada ne može da dostigne neophodno jedinstvo, posebno u ključnim vremenima kao što je ovo sada”.

“Sve političke partije u FBiH imaju crvenu liniju ispod koje ne idu i gdje se lako slože i dogovore, dok, nažalost, mi imamo taj problem da jednostavno nismo sposobni ili nismo u stanju da ostvarimo prijeko potrebno i neophodno jednstvo u ovim ključnim momentima za opstanak Republike Srpske. Ko ne vidi neke stvari, zaista se nalazi u velikom problemu”, upozorio je Višković.

atv
PODIJELI