Vlada odobrila 800.000 KM Prnjavoru za izgradnju kružne raskrsnice na izlazu sa auto-puta “9. januar”

0
54

Vlada Republike Srpske odobrila je danas 800.000 KM Prnjavoru za izgradnju kružne raskrsnice na izlazu sa auto-puta “9. januar” koja će obuhvatiti i priključne puteve za poslovnu zonu “Vijaka” i sportski centar, rekao je načelnik opštine Darko Tomaš.

Tomaš je naveo da su to sredstva koja će biti doznačena u okviru odluke koja je danas usvojena o dodjeli novčane podrške lokalnim zajednicama u Srpskoj.

On je istakao da je ukupna investicija ovog projekta oko 1.600.000 KM i da, pored novca koji je Vlada odobrila za kandidovani projekta, očekuje i podršku preduzeća “Autoputevi Srpske” i “Putevi Republike Srpske” jer je to njihova infrastruktura.

On je dodao da je opština ranije izradila projektnu dokumentaciju za kružnu raskrsnicu i da se u narednim danima očekuje da dobije saglasnosti preduzeća “Putevi Republike Srpske”, jer se raskrsnica nalazi na magistralnom, odnosno regionalnom putu.

Nakon što dobije potvrdu o ispunjavanju urbanističko-tehničkih uslova, biće raspisan tender za gradnju, a početak radova se očekuje iduće godine.

“Očekujemo da do kraja godine dobijemo sredstva od `Lutrije Republike Srpske` od 1.200.000 KM koje namjeravamo kandidovati za izgradnju Sportske dvorane u kompleksu na Vijaci, što je još jedan od važnijih razloga zašto je izgradnja raskrsnice na izlazu sa auto-puta prioritet”, rekao je Tomaš na konferenciji za novinare.

On je zahvalio Vladi Republike Srpske i predsjedniku Srpske za ogromnu podršku koju pružaju ovoj lokalnoj zajednici.

SRNA

PODIJELI