Višković pozvao dijasporu da promoviše potencijale Srpske

0
131

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je u austrijskom gradu Lincu da je ekonomski razvoj od ključnog značaja za Srpsku i pozvao predstavnike dijaspore da promovišu njene potencijale posebno u oblasti privrede i turizma.

Na sastanku Viškovića sa predstavnicima dijaspore iz Gornje Austrije, održanom sinoć u Lincu, istaknut je značaj saradnje Republike Srpske i Austrije, čemu posebno doprinose ljudi sa naših prostora svojim privrednim aktivnosti u ovoj austrijskoj regiji.

Višković je naglasio da je jačanje realnog sektora i povećanje stope zaposlenosti u Srpskoj jedan od prioriteta Vlade i podsjetio da je to predviđeno i mjerama i aktivnostima iz Programa ekonomskih reformi.

Predstavnici dijaspore su naglasili značaj veza i kontakata koje ostvaruju sa institucija Republike Srpske i udruženjima s ciljem unapređenja saradnje na obostranu korist, saopšteno je danas iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Sastanku sa predstavnicikma dijaspore iz Gornje Austrije prisustvovali su i ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević.

Višković je prethodno posjetio crkvu Svetog Vasilija Ostroškog u Lincu gdje je razgovarao sa parohom Draganom Mičićem koji je istakao da je njegovanje tradicije, kulture i jezika od izuzetne važnosti za srpsku zajednicu u Austriji.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here