Vlada Srpske o prijedlozima zakona o platama po hitnom postupku

0
320

Vlada Republike Srpske razmatraće danas po hitnom postupku prijedloge zakona o platama zaposlenih u javnim ustanovama u oblasti zdravstva i visokog obrazovanja, te prijedloge zakona o izmjenama zakona o platama zaposlenih u osnovnim i srednjim školama, te u oblasti kulture.

Po hitnom postupku biće razmatrani Prijedlog zakona o platama zaposlenih u javnim ustanovama u oblasti zdravstva i Prijedlog zakona o platama zaposlenih lica u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda.

Na dnevnom redu sjednice su i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima i Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o platama zaposlenih u oblasti kulture, oba po hitnom postupku, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Ministri bi trebalo da razmatraju i informaciju o stanju u oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja u Republici Srpskoj za prošlu godinu, kao i informaciju o pripremi realizacije projekta “Socijalizacija djece Republike Srpske – 2021”.

Predviđeno je i razmatranje Informacije o izradi Akcionog plana za realizaciju 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u EU i pokretanju ministarskih konferencija.

/RTRS/

PODIJELI