Vlado Živković nije dobio potreban broj glasova – Milomir Savčić izabran za pred. BORS-a

0
1566

General Milomir Savčić sa Sokoca izabran je danas većininom glasova za predsjednika Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/.
Na Izbornoj skupštini BORS-a, koja je održana u Brodu, za Savčića je glasalo 98 od ukupno 135 delegata. 


Брод - Ђокић - изборна скупштинаSavčićev protivkandidat Vlado Živković iz Prnjavora dobio je 35 glasova, a dva delegata bila su uzdržana, dok je treći kandidat Mihajlo Parađina odustao od kandidature. 

Nakon izbora, Savčić je novinarima izjavio da će insistirati na jedinstvu Boračke organizacije, te da će uočene probleme u radu i funkcionisanju nastojati da počne rješavati što prije. 

On je naveo da se moraju promijeniti mnoge stvari, da je potrebno raditi na poboljšanju društvenog položaja boraca i njihovog socijalnog položaja, te ocijenio da je potrebno promijeniti i Statut organizacije, kao i pravilnike. 

“Neke slabosti sam apostrofirao i to pokazuje položaj samih boraca na terenu. U narednom periodu obići ću sve regionalne odbore boračke organizacije i raditi na otklanjanju problema i poboljšanju života i rada boračke populacije”, dodao je Savčić. 

Bivši predsjednik BORS-a Pantelija Đurguz izjavio je da duboko vjeruje da će novo rukovodstvo dobro raditi u narednom, teškom periodu. 

“Naravno da može bolje, i da nismo uradili sve što smo trebali, bilo je problema koji su, neki više, a neki manje, uspješno rješavani”, rekao je Ćurguz. 

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić poručio je ranije danas da će resorno ministarstvo prihvatiti novo rukovodstvo Boračke organizacije Srpske bez obzira ko bude izabran, te nastaviti dosadašnju saradnju. /srna/

PODIJELI