Prnjavorčani na Festivalu pozorišnog stvaralaštva u Novom Gradu

0
1135

Članovi dječijeg ansambla amaterskog pozorišta iz Prnjavora izveli su predstavu “Mala princeza” u okviru Festivala pozorišnog stvaralaštva, koji se održava u Novom Gradu.
Umjetnički rukovodilac Brankica Radonjić rekla je da je riječ o klasičnoj ljubavnoj priči u kojoj uobražena princeza zavoli siromašnog mlinarevog sina. 
“Poruka je da prava ljubav, pravo prijateljstvo pobjeđuje sve nedaće i neprilike”, dodala je Radonjićeva. 

Prnjavorsko amatersko pozorište drugi put učestvuje na Festivalu u Novom Gradu. 
“U granicama Srpske i BiH poznati smo po dječijem dramskom stvaralaštvu, iako radimo i predstave za omladinu i odrasle. Na republičkim festivalima smo uzastopni pobjednici, ali je uvijek zadovoljstvo nastupiti i na manjim festivalima”, kaže Radonjićeva. 
Predstava rađena po tekstu Ksenije Stojanović izvorno je lutkarska predstava, a izvodi je šest članova dječijeg ansambla. 

Prnjavorsko amatersko pozorište od osnivanja 2003. godine postavilo je na scenu 23 predstave. Djeluje u sklopu Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” iz Prnjavora. 
Drugi festival pozorišnog stvaralaštva u Novom Gradu počeo je 16. avgusta a biće završen u petak, 5. septembra. Do danas je izvedeno osam predstava, a posljednjeg dana nastupiće Pozorište mladih iz Banjaluke sa predstavom “Stara tajna “. 
U revijalnom dijelu tada će biti izvedena i predstava teatra “Scena” “Pomozite da se udam”, domaćin festivala. 
Uz podršku opštine Novi Grad, Festival organizuju Kulturno obrazovni centar i teatar “Scena”.  /srna/

PODIJELI