Vlasnik hotela “Talija” verbalno napao inspektora koji je provodio naredbu Štaba za vanredne situacije

0
416

Štab za vanredne situacije grada Banjaluka, donio je restriktivne mjere sa ciljem zaštite stanovništva od virusa korona.

Јedna od mjera je da se trgovinama i ugostiteljskim objektima ograničava radno vrijeme, i oni mogu da budu otvoreni do 18 časova.

To ipak nije bio slučaj sa hotelom “Talija” koji se oglušio o naredbu te organizovao obuku za manekene početnike nakon isteka radnog vremena koje je propisano mjerama Štaba, saznaje ATV.

Naime, kako ATV saznaje, obavljajući poslove kontrole naredbe Štaba za vanredne situacije, inspektori na terenu su utvrdili da se 14. marta 2020. godine u 18.35 časova u ugostiteljskom dijelu hotela “Talija” nalazi određen broj gostiju.

Vršeći kontrolu od odgovornog lica su saznali da se radi o seminaru koji je dogovoren tri mjeseca ranije.

Licu je naloženo u skladu sa instrukcijama da isprazni objekat i da se prestane sa pružanjem ugostiteljskih usluga u roku od 10 minuta.

Ponovnom kontrolom u 18.50 utvrđeno je da objekat nije ispražnjen, te je utvrđeno da se tu održava obuka za manekene početnike koja je dogovorena prije tri mjeseca.
Naloženo da obustavi događaj i isprazni objekat od svih lica i gostiju koji nisu gosti navedenog hotela koji koriste usluge smještaja.

Prilikom obustavljanja događaja vlasnik hotela je verbalno napao inspektora, saznaje ATV.
Događaj je prekinut i sva licu su napustila objekat. Pošto je među učesnicima bilo dosta i djece, u prisustvu inspektora, komunalnog policajca i policajca PU Banjaluka sačekao se dolazak roditelja koji su odveli djecu.

Utvđeno je da je događaj zakazala agencija “Select model agency” iz Beograda prije tri mjeseca.

Štab za vanredne situacije Banjaluke je 15. marta 2020. dobio novu odluku da se zatvore svi ugostiteljski objekti do 23. marta.

/ATV/RTRS/

PODIJELI