VODENI TALAS IDE PREMA BIH: Ova mjesta mogla bi biti pod vodom u narednih 48 sati

0
2126

Vodeni talas koji je iz Hrvatske krenuo Savom prema BiH, u narednim satima mogao bi potopiti Gradišku, Srbac, Brod.


savaStručnjaci upozoravaju da nije sigurno da se to neće desiti ni bez dodatnih padavina, ali ako tokom nedjelje i ponedjeljak kiša ponovo padne na sjeveru BiH, ovaj dio zemlje zasigurno će ponovo biti pod vodom, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP).

Karlovac u Hrvatskoj već je pod vodom, a veliki vodeni talas danas će pogoditi i Sisak. Mještani, civilna zaštita, vojska i sve ostale raspoložive snage koje je Vlada Hrvatske podigla u odbranu od vodenog talasa, već nekoliko dana čine sve kako bi obuzdali stihiju koja će proći kroz najveću riječnu luku u Hrvatskoj, ali niko ne smije garantovati da će odbrana biti uspješna.

Vodeni talas za kojeg očekuje da će kroz Sisak proći u nedjelju, samo će nastaviti Savom dalje prema BiH. A, obzirom da je korito ove rijeke već doseglo svoju kritičnu tačku, stručnjaci već strahuju da bi BiH ponovo mogla zadesiti katastrofa, kao ona u maju ove godine, piše NAP.

Još jedna besana noć čeka Gradišku, Dubicu, Kostajnicu i Prijedor. Nadaju se da talasi iz Hrvatske neće stvoriti još veće probleme. U Potkozarju ih je ovih mjeseci i previše /ATV/

POGLEDAJTE PRILOG IZ ATV VIJESTI!

 

PODIJELI