Vole se decenijama, a zbog nje je prešao na pravoslavlje

0
533
Jedan je od omiljenih glumaca na ovim prostorima zbog nevjerovatnog talenta i mogućnosti da iznese najrazličitije moguće uloge. Interesantan je ne samo zbog toga, već i zato što je pravoslavac.

Garantujemo da svako od vas može da nabroji u djeliću sekunde barem pet njegovih filmova, a baš njegova ostvarenja nekako možemo svaki put da gledamo kada na njih nabasamo na TV-u. U karijeri je do sada primio dva Oskara za glavne uloge u dramama „Filadelfija” i „Forest Gamp”, a bio je nominovan ukupno pet puta.

Zanimljivost u vezi sa ovim 61-godišnjim glumcem jeste što je primio pravoslavnu vjeru kada je stupio u brak sa Ritom Vilson, takođe glumicom.

Kad odlučite da se vjenčate s nekim i da imate djecu, onda morate da odlučite i kakvo duhovno naslijeđe ostavljate toj djeci – rekao je jednom prilikom Henks koji se 1988. godine vjenčao u istoj crkvi u kojoj je njegova supruga krštena. Kasnije su taj obred prošla i dvojica njihovih sinova.

A kada su ga pitali koja je tajna njihovog srećnog braka, imao je najjednostavniji mogući odgovor.

– Tajna? Nema tu tajne. Mi se jednostavno volimo. To je naša vodilja u svemu – obrazložio je Henks.

Da je totalni car i privatno, ne samo na velikom platnu, govore i ove stvari.

Nakon što se pojavio u komediji „Larry Crowne”, mnogi su se složili da se ne radi o njegovom najboljem filmu. Dok se film još prikazivao, na benziskoj pumpi je sreo dva svoja obožavatelja koja su mu iskreno rekla šta misle o filmu. Odmah potom je iz novčanika izvadio 25 dolara i platio im bioskopske ulaznice.

Poznata je i sutuacija kada je šetajući Central parkom naišao na venčani par koji se fotografisao. I nije ih zaobišao, već im je upao u kadar i uljepšao najradosniji dan.

PODIJELI