Voštana figura Džekija Čena u muzeju u Istanbulu (Foto)

0
960

Voštana figura poznatog glumca Džekija Čena otkrivena je u muzeju “Madame Tussauds” u Istanbulu.

U središtu Taksima posjetioci će sada imati priliku da vide i voštanu figuru glumca koji je glumio u više od 100 filmova.

Sarper Hilmi Suner, generalni direktor grupacije “Madame Tussauds” u Istanbulu i Centra Legoland Discoveryja, izjavio je na otkrivanju voštane figure da će i Džeki Čan naći svoje mjesto pored mnogih poznatih ličnosti iz Turske i svijeta.

Istakao je da je Džeki Čen veoma popularana i zanimljiva ličnost. Suner smatra da ga svi vole.

“U Muzeju trenutno imamo oko 70 figura. Došlo je nekoliko novih figura ali u posljednjem odjelu imamo figure važnih ličnosti koje smo dobili iz Dubaija”, pojasnio je Suner.

Među voštanim figurama u Muzeju nalazi se i skulptura Mustafe Kemala Ataturka, osnivača Republike Turske, američkog poduzetnika Stiva Džobsa, persijskog islamskog filozofa, teologa i pjesnika iz 13. vijeka Mevlane Dželaludina Rumija te čuvenog osmanskog arhitekte mimara Sinana.

Tu su i skulpture bokserske legende Muhameda Alija, naučnika Alberta Ajnštajna, Leonarda Da Vinčija, fudbalera Nejmara, kompozitora Volfganga Amadeusa Mocarta, prve žene pilota u Turskoj Sabihe Gokcen kao i holivudskih zvijezda Breda Pita, Leonarda Di Kaprija i Tom Kruza.

Među voštanim figurama nalazi se i skulptura Merilin Monre, Odri Hepbrn i Majkla Džeksona.

Muzej se nalazi u glavnoj pješačkoj zoni u evropskom dijelu grada, u Ulici Istiklal, u renoviranom objektu Grand Pera i prostire se na površini od 2.000 kvadratnih metara.

(Anadolija)

PODIJELI