VRAĆAJU SE TROPSKE NOĆI I TEMPERATURE DO 38

0
1026

Nakon kraćeg osvježenja koje je proteklih dana pogodilo BiH, ljeto se ponovno vraća.

Naime, prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, u idućim danima temperature će se ponovno peti do 38 Celzijevih stepeni.

Meteorolozi FHMZ-a BiH tako navode kako nas danas očekuje sunčano i vruće. Jutarnja temperatura će biti od 14 do 20, na jugu od 19 do 24, a najviša dnevna od 31 do 37 stupnjeva. Slično vrijeme zadržat će se i u subotu, dok se u nedjelju očekuje rast dnevnih temperatura.

Kada je riječ o bioprognozi, danas će prijepodne biti ugodnije, dok su u drugom dijelu dana moguće reakcije na vrijeme u vidu iscrpljenosti, nervoze i dekoncentracije.

Kronični bolesnici trebaju maksimalno reducirati aktivnosti. Vrijednosti UV indeksa će biti visoke, stoga je neophodno izbjegavati duže boravke na suncu. U noći su mogući problemi sa snom zbog visokih temperatura i manje svježine.

Američki meteorolozi tvrde kako će se natprosječno toplo vrijeme nastaviti i tijekom jeseni, a temperature od 30 stupnjeva Celzijevih moguće su i početkom listopada. Prema karti koju je objavio Accuweather unutrašnjost Hrvatske očekuje topla jesen, dok će na obali pretežno padati kiša.

PODIJELI