Vrelo ljeto do kraja sedmice: Temperature blizu 40

0
1342

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, uz nešto više oblaka, u sjevernim i zapadnim područjima Bosne može pasti malo kiše ili kratkotrajni lokalni pljusak.

Nešto manje oblačnosti i više sunčanih perioda očekuje se u Hercegovini i u centralnim djelovima. Vjetar slab do umjeren, a na momente i pojačan južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu Hercegovine od 17 do 22, najviša dnevna temperatura zraka od 25 do 30, na jugu i sjeveru do 34 stepena.

BIOPROGNOZA: Nastavlja se razdoblje povoljnijih biometeoroloških prilika. Većina populacije trebala bi biti boljeg raspoloženja, a hronični bolesnici i meteoropate neće imati većih tegoba. Jutarnji sati će biti nešto topliji, što će pozitivno djelovati na osjet ugodnosti. Dnevne vrijednosti temperatura zraka takođe će porasti, stoga je preporučljivo u drugom dijelu dana ne pretjerivati sa aktivnostima.

SRIJEDA: Sunčano vrijeme uz malu umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, na jugu Hercegovine od 17 do 22, a najviša dnevna temperatura zraka od 27 do 32, na jugu i sjeveru do 34 stepenaa.

ČETVRTAK: U BiH sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 19, na jugu Hercegovine od 16 do 22, a najviša dnevna temperatura zraka od 28 do 34 stepena.

PETAK: Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 21, na jugu do 24, a najviša dnevna temperatura zraka od 28 do 34,na jugu do 37 stepena.

/vijesti.ba/

PODIJELI