VRHOVAC: U TOKU REALIZACIJA 64 PROJEKTA, GRANT SREDSTVA 5,1 MILION KM

0
251

U Republici Srpskoj sprovode se 64 projekta koji doprinose boljem životu građana u lokalnim zajednicama, ukupne vrijednosti 8,4 miliona KM, od čega je Investiciono-razvojna banka /IRB/ Republike Srpske obezbijedila 5,1 milion KM grant sredstava podrške lokalnim zajednicama, rekao je direktor IRB-a Dražen Vrhovac.

On je tokom jučerašnje posjete Prnjavoru istakao da se u IRB-u u okviru finansijskog mehanizma privodi kraju realizacija svih projekata sedmog javnog poziva, a koji se sprovodi u saradnji sa republičkim ministarstvima finansija i lokalne uprave i samouprave, UNDP-om i ambasadom Švajcarske.

“Trenutno smo dobili 64 projekta širom Republike Srpske koji doprinose boljem životu građana u tim lokalnim zajednicama, a jedan od tih projekata je i asfaltiranje dionice puta Šibovska–Kalabe, u opštini Prnjavor”, rekao je Vrhovac.

On je zahvalio načelniku opštine Darku Tomašu i njegovom timu na uspješnoj i kvalitetnoj realizaciji projekta, jednog od najbrže završenih uz sve postavljene uslove u okviru finansijskog mehanizma, čime su stvorene pretpostavke prijave na naredni javni poziv koji će biti objavljen do kraja ove godine.

“Prema mojim informacijama u ovom dijelu opštine Prnjavor je više od 500 poljoprivrednih gazdinstava kojima je od izuzetnog značaja dobra putna komunikacija. IRB će i dalje podržavati sve kvalitetne projekte u opštini Prnjavor”, rekao je Vrhovac.

Vrhovac je napomenuo da je IRB do sada u opštinu Prnjavor uložila svojih sredstava u iznosu od 58,7 miliona KM, od čega 6,6 miliona KM za stambeno zbrinjavanje građana, a najviše mladih bračnih parova.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš rekao je da je u fokusu posjete direktora IRB-a bila pomoć i podrška za asfaltiranje dionice puta od Šibovske do Kalaba u dužini od 1.543 metra, ukupne vrijednosti radova 134.000 KM, od čega je opština Prnjavor iz budžeta obezbijedila 60.000 KM, a ostatak sredstava IRB.

Tomaš je istakao značaj ove dionice koja spaja dvije mjesne zajednice, kojoj gravitira veliki broj poljoprivrednih proizvođača i mještana, i koja je najkraća dionica kada se putuje iz Srpca preko Prnjavora u druge opštine.

On je na direktnoj pomoći u realizaciji ovog važnog projekta, osim direktoru IRB-a, zahvalio i doskorašnjem predsjedniku Skupštine opštine Željku Simiću koji je bio inicijator da se riješi problem ovog putnog pravca i koji je izradio potrebnu projektnu dokumentaciju.

Mještanin Šibovske Radovan Blagojević izrazio je zahvalnost svima koji su učestvovali u asfaltiranju do skora makadamskog puta, a koji je od velikog značaja za stanovnike nekoliko prnjavorskih sela.

/SRNA/

Foto: Aleksandar Bato Atić

PODIJELI