Sretenka Maletić vukovac i učenik generacije u OŠ “Nikola Tesla” u Prnjavoru

0
409

U Osnovnoj školi „Nikola Tesla“ u Prnjavoru povodom dana škole, obilježen je dan učeničkih postignuća. Tom prilikom nagrađeni su učenici, koji su se radom i trudom istakli kroz svoje školovanje. Diplomu „Vuk Karadžić“ i priznanje za učenika generacije dobila je Sretenka Maletić.

Sretenka Maletić ovogodišnji je vukovac i učenik generacije u Osnovnoj školi „Nikola Tesla“ u Prnjavoru. Nagrada za njen konstantan trud, rad i zalaganje, stigla je kao kruna na kraju osnovnog školovanja. Ova vrijedna, mlada djevojka ima i ambiciozne ciljeve, školovanje nastavlja u Medicinskoj školi u Doboju.

Od 115 maturanata koji završavaju osnovno školovanje, pored Sretenke, diplomu „Vuk Karadžić“ dobili su i Ema Rapić, Luka Suvajac i Dajana Pilipović. Svi oni imali su odličan uspjeh i primjerno vladanje tokom svog školovanja.

Da je ova škola oduvijek imala odlične učenike, ali i inovatore primjer je i Vukota Dakić, predvodik Robotičke sekcije. On je zajedno sa svojim školskim drugovima ostvario zapažene rezultate na državnom takmičenju.

Dan učeničkih postignuća u ovoj prnjavorskoj školi obilježen je skromnije nego inače, zbog epidemioloških mjera. Ipak i u doba pandemije virusa korona, ova škola iznjedrila je odlične đake, a izazov je bio veliki kako za nastavnike, tako i za učenike ali i roditelje.

Direktor u osnovnoj školi Nikola Tesla, Vojin Gluvić kaže da su zajedničkim naporima prevazišli sve nedaće koje je pandemija nametnula, ali bilo je potrebno više truda nego inače.

Ovom prilikom nagrađeni su učenici koji su ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima, a nagrađeni su i nastavnici koji su imali tokom pandemije virusa korona pripremali i održavali časove na Javnom servisu Republike Srpske.

Priznanje su dobili nastavnici: Dragana Simić, Danijela Mitrić, Brankica Đukić, Admir Džaja, Nenad Davidović, Ljubica V. Moravac, Ljubica B. Moravac, Saša Arsenić, Branka Vasić.

Priznanja i nagrade uručeni su i nastavnicima sa deset odnosno 20 godina staža, a nagrada je uručena i Stamenki Kovačević koja je ispraćena u penziju, a svoj radni staž je provela u osnovnoj školi „Nikola Tesla“.

Nastavnici koji su deceniju radnog staža proveli u osnovnoj školi “Nikola Tesla” su: Brankica Sičanović, Jelena Jevđenić, Danka Borodenko, Marija Japundža i Marina Čajić.

Nagradu za 20 godina rada u ovoj školi dobili su: Aleksandar Bokur, Goran Miladić, Biljana Tišma, Ana Dragičević i Boro Mijić.

Važno je napomenuti i da je u prvi razred upisano 80 učenika, što je za 10 manje nego prethodne godine.

TV K3

PODIJELI