Vrijeme – Danas pretežno oblačno i suvo

0
499

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti oblačno, prohladno i pretežno suvo, a slabe padavine moguće su na jugozapadu, te dijelom zapadu i sjeverozapadu.

Jutro je pretežno do potpuno oblačno, mjestimično sa kišom na jugu i snijegom dijelom u visokoj Hercegovini, na jugozapadu, zapadu i sjeverozapadu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prijepodne prestanak padavina od centralnih predjela na sjever i sjeveroistok, a u tim djelovima oko rijeka i po kotlinama moguće je formiranje magle.

Na jugu prestanak padavina, ali će tokom prvog dijela dana biti povremenih lokalnih pljuskova.

Popodne u većini predjela suvo, mogućnost za prolazne slabe padavine uz rijeku Drinu, gdje može biti ledene kiše, a na sjeverozapadu provijavanja snijega.

Uveče i u noći na četvrtak promjenljivo oblačno i suvo u većini predjela, jedino na sjeveru oblačno uz mogućnost da tu i tamo provijava snijeg.

Najviša dnevna temperatura minus jedan do četiri, na jugu oko sedam, a u višim predjelima od minus tri stepena Celzijusova.

U Hercegovini i na zapadu umjeren jugozapadni vjetar, a u ostalim predjelima slab sjeveroistočni, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

PODIJELI