Vučić: Razočaran sam Pavelovom izjavom, nikome ne pretimo

0
845

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je razočaran izjavom generala NATO Petra Pavela da je Balkan još potencijalni izvor ratnih sukoba, navodeći da Srbija nikome ne prijeti, ali da nije njegovo da odgovara.

“Nije moje da uzvraćam, da kažem da smo već videli kako je to izgledalo 17 godina ranije i da ne bi trebalo da nam prete, jer mi nikome nismo pretili”, rekao je Vučić na RTS-u. Dodao je da što prije želi da razgovara sa generalnim sekretarom NATO Jensom Soltenbergom, jer bi to, kaže, bilo ljekovito i važno.

Naglasio je da Srbija ne želi nikakve tuče i sukobe, već da razvija svoju zemlju. Građanima je poručio da je u stanju da odgovori mnogo oštrije i na pravom mjestu, te da ne treba da brinu jer imaju ozbiljno i odgovorno rukovodstvo. “Srbija ne može da se meri sa NATO, ali Srbija nije i neće biti slaba kakva je bila i to je naša dužnost”, naglasio je Vučić.

Predsjedavajući Vojnog odbora NATO general Petr Pavel izjavio je da je Balkan još uvijek potencijalni izvor ratnih sukoba i poručio da Sjevernoatlanski savez mora da posjeduje sposobnost odvraćanja protivnika i odbrane svojih članica, kao i veću ulogu u borbi protiv terorizma.

nezavisne

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here