Vulin: Srbiju i Srpsku nikakva vojska ne može razdvojiti

0
581

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastao se danas u Banjaluci sa ministrom odbrane Srbije Aleksandrom Vulinom. Nakon sastanka, Vulin je za RTRS rekao da je sa Dodikom razgovarao o bezbjednosnoj situaciji u BiH i migrantskoj krizi.

Vulin je poručio da pozdravlja Dodikovu odluku da odbije zahtjeve za raspoređivanje vojske na granici sa Srbijom i Crnom Gorom zbog migrantske krize.
Vulin je poručio da Republiku Srpsku i Srbiju nikakva vojska ne može da razdvoji.

Nakon ovog sastanka, Dodik je primio i predstavnike jedinice koja je učestvovala u borbama na Košarama. Dogovoreno je da po uzoru na film o Košarama, Srpska i Srbija snime film o proboju Koridora.

Iz Predsjedništva BiH je saopšteno da je Dodik rekao da se posljednjih mjeseci u Republici Srpskoj intenzivno govori o njihovom herojstvu i o istorijskom značaju bitke na Košarama.

Pripadnici 63. padobranske brigade uručili su svečani amblem svoje jedinice Dodiku, koji je ranije kao predsjednik Republike Srpske posthumno odlikovao sedam pripadnika ove brigade.

Srpski član Predsjedništva BiH rekao je da je izuzetno pozitivno to što je u Srbiji snimljen dokumentarni film o bici na Košarama i ocijenjeno je da je u narednom periodu potrebno pristupiti i snimanju dokumentarnog filma o proboju Koridora života u Republici Srpskoj, navedeno je u saopštenju.

(RTRS)

PODIJELI