Za četiri dana u Srpskoj sedam hiljada saobraćajnih prekršaja

0
322

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su tokom pojačane kontrole učesnika u saobraćaju koja je trajala od 18. do 21. jula ove godine zabilježili više od od sedam hiljada saobraćajnih prekršaja.

“Kontrolisano je 9.038 učesnika u saobraćaju, od kojih je kod 822 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u krvi, te evidentirano 5.180 prekršaja prekoračenja propisane brzine kretanja motornih vozila”, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

U toku akcije najviše vozača sa alkoholom u krvi je imalo od 0,31 do 0,80 g/kg – 399 vozača i od 0,81 do 1,50 g/kg – 229 vozača.

Iz MUP-a RS Ističu da je 107 vozača lišeno slobode zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu.

“Za 16 vozača procijenjeno je da bi ih trebalo podvrgnuti ispitivanju na prisustvo opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje i svih 16 je odbilo da se podvrgnu testiranju, te su isti sankcionisani i isključeni iz saobraćaja”, navedeno je u saopštenju MUP-a RS.

Takođe, u ovom periodu tokom pojačanih kontrola, izdato je 1.287 prekršajnih naloga po drugim osnovama.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje da se svi učesnici u saobraćaju odgovorno ponašaju i poštuju propise, te tako zaštite sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here