Za samo nekoliko dana obezbijeđeno milijardu KM

0
274
Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u emisiji Aktuelno naše televizije da su vlasti u prethodnih nekoliko dana obezbijedile više od milijardu KM za Republiku Srpsku, zbog čega je veoma zadovoljan i relaksiran.

– Emisijom obveznica na Londonskoj berzi obezbijeđeno je 300 miliona evra, što će relaksirati finansije Srpske u vrijeme pandemije, kada nema države koja ne potražuje novac na slobodnom tržištu da bi sanirala proistekle probleme – istakao je Dodik.

Podsjetio je da je sa Srbijom juče dogovoreno 100 miliona evra za put Rača-Bijeljina, 78 miliona KM za aerodrom u Trebinju, dok u izgradnju sistema Buk Bijela Srpska ulazi sa investicijom od 350 do 400 miliona KM.

Rekao je da će uvijek biti tih koji će nešto kritikovati.

– Ogroman je uspjeh Srpske da je došla do toga da emituje obveznice na Londonskoj berzi, gdje to pretežno čine države, multinacionalne kompanije ili neki drugi subjektiviteti već dokazani u tome – naveo je Dodik.

Poručio je da će nastaviti da se bori za Republiku, te da je ponosan na ono što je zajedno sa premijerom Radovanom Viškovićem, predsjednicom Željkom Cvijanović i ministrom finansija Zorom Vidovićem uradio.

PODIJELI