ZAHVALNOST SRBIJI NA PODRŠCI I POMOĆI

0
418

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izrazio je zadovoljstvo činjenicom da će biti rehabilitovani svi dogovori Srbije i Republike Srpske o budućim projektima, posebno projekti putne infrastrukture.

Na konferenciji za novinare u Beogradu nakon sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Dodik je rekao da Republika Srpska danas izgleda mnogo bolje, zahvaljujući projektima koji su direktno podržani od predsjednika Srbije i Vlade Srbije.

“Na današnjem sastanku upoznali smo predsjednika Vučića o stanju u BiH i pripremama za izbore, kao i funkcionisanju finansijskog sistema u Republici Srpskoj. Mi smo izvršili rebalans budžeta i on je stabilan i likvidan, a tome je u znatnoj mjeri doprinijela i pomoć Srbije na čemu smo veoma zahvalni”, istakao je Dodik.

Dodik je dodao da je slobodno može reći da je saradnja sa Srbijom najbolja i najintenzivnija od postojanja Republike Srpske.

On je poželio Vučiću mnogo uspjeha u daljim diplomatskim aktivnostima u vezi s Kosmetom i naglasio da je uvjeren da Srbija nema razloga da brine dok pregovore vodi Vučić.

“Uvjeren sam da nema potrebe za bilo kakvom bojazni niti od bilo kakvih odstupanja kada je riječ o Kosmetu, sve dok u dijalogu učestvuje Vučić”, istakao je Dodik.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i premijer Radovan Višković.

Dodik, Cvijanović i Višković danas će se u Ambasadi Rusije u Beogradu sastati i sa ministrom inostranih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovim, koji dolazi u zvaničnu posjetu Srbiji.

/Srna/

PODIJELI