ZAHVALNOST SVIMA KOJI SU POMOGLI DA DJECA SA KOSMETA BORAVE U SRPSKOJ

0
117

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske Milorad Arlov zahvalio je svima koji su pomogli da uspješno bude realizovan deveti projekat “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”.

U projektu su ove godine učestvovali gradovi Prijedor i Trebinje, opštine Čelinac, Jezero, Prnjavor, Šamac, Brod, Pelagićevo, Milići, te Brčko, saopšteno je iz ovog odbora.

U ovim lokalnim zajednicama je od 19. do 27. juna boravilo oko 400 srpskih učenika i nastavnika sa Kosova i Metohije, te mladih sa poteškoćama u razvoju sa članovima porodica.

“Hvala svima na toplom i bratskom dočeku i svih sedam dana posvećenosti djeci sa Kosova i Metohije. Utisci su fantastični i zahvalnost porodica, osnovnih škola i srpskih institucija sa Kosova i Metohije svakodnevno stiže na naš odbor”, naveo je Arlov.

On je zahvalio na podršci Vladi Republike Srpske, Ministarstvu prosvjete i kulture, Ministarstvu porodice, omladine i sporta, Ministarstvu trgovine i turizma Srpske, svim lokalnim zajednicama, osnovnim školama, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, porodicama koje su ugostile mališane i svima koji su učestvovali u ovom projektu.

Arlov je dodao da Odbor najveću zahvalnost izražava mnogobrojnim porodicama, srpskoj zajednici i SPKD “Prosvjeta” iz Mostara i Parohiji mostarskoj što su jedan dan ugostili djecu sa Kosova iz Metohije koja su bila smještena u Trebinju.

“Vjerujemo da će naredne godine jubilarni deseti projekat `Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske` biti najmasovniji jer su nam se već javile i izrazile želju da učestvuju opština Srebrenica i srpska zajednica iz Mostara”, naveo je Arlov.

Iz Odbora su zahvalili i Ministarstvu bezbjednosti i Savjetu ministara jer su omogućili ulazak djeci sa Kosova i Metohije u Srpsku pod posebnim uslovima, kao i kriznim štabovima Republike Srpske i Brčko distrikta, te Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske koji su dozvolili realizaciju ovog jedinstvenog projekta u regionu.

/SRNA/

PODIJELI