NESMETANO ODVIJANJE SAOBRAĆAJA, NEMA ZADRŽAVANJA NA GRANICI

0
116
AMSRS

Uslovi za vožnju jutros su povoljni, a saobraćaj se odvija nesmetano na većini putnih pravaca, bez gužve na graničnim prelazima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

S ciljem nesmetanog odvijanja Svjetskog kupa u kajaku i kanuu na divljim vodama, “Banjaluka-Vrbas 2021” izmijenjen je režim saobraćaja do 20.00 časova, od ukrštanja ulica Vojvode Pere Krece i Od Zmijanja Rajka do skretanja u Ulicu Pere Slijepčevića. Vozila će se na tom dijelu propuštati jednom saobraćajnom trakom.

Regionalni put Jezero-Šipovo danas će biti zatvoren do 19.00 časova, a saobraćaj se preusmjerava na alternativni pravac Šipovo-Gerzovo-Baraći-Mrkonjić Grad.

Zbog radova u tunelima Čemerno /dionica Brod na Drini-Vrba/, Čeljigovići /Lapišnica-LJubogošta/ i Stambolčić /Pale-Podgrab/ izmijenjen je režim saobraćaja.

Izmjene su aktuelne i na ostalim putnim pravcima na kojima se izvode radovi: Kotor Varoš-Obodnik, Derventa-Žirovina, Klašnice-Gornja Vijaka, Dobro Polje-Miljevina, Crna Rijeka-Ugar na granici sa Federacijom BiH zbog radova u tunelu Ugar, Rudanka-Doboj, u banjalučkom naselju Ramići na raskrsnici puteva Ivanjska –Šargovac i Zalužani-Dragočaj, na području Vlasenice, te Bijeljina-Ugljevik u rejonu Suvog Polja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Podgradci, dok se zbog odrona, na dionici Kozarac-Mrakovica saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

Do izmjena u odvijanju saobraćaja dolazi i na regionalnim putnim pravcima Stari Majdan-Lamovita i Ukrina-Gornja Vijaka.

Dioniciama Banj Brdo-granični prelaz Rača i Stanić Rijeka-Doboj-Derventa-granični prelaz Brod kretaće se prevoz vangabaritnog tereta, pa se vozačima skreće pažnja da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U Federaciji BiH u tunelu Crnaja /Konjic-Jablanica/ od 5.00 do 20.00 časova u funkciji su obje trake, dok se u terminu od 20.00 do 5.00 časova saobraćaj odvija naizmjenično-jednom trakom.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija /dionici Simin Han-Caparde/, gdje se saobraćaj od 22.00 do 6.00 časova obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Radovi se izvode i na dionicama Srebrenik-Orašje, Drvar-Resanovci, Livno-Šuica, Tarčin-Konjic, Konjic-Jablanica, Buna-Tasovčići, Drivuša, Hutovo-Stolac i na raskrsnici magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu.

/SRNA/

PODIJELI