„Zajedno“ – Tomislav Durtka: HIT DANA Radio Prnjavora 22. jula

0
396

„Zajedno“ – Tomislav Durtka

Glas, hor, ak. gitara, el. gitara, tekst, muzika i aranžman – Tomislav Durtka

Glas, hor – Tijana Bogičević ( https://tijanabogicevic.com/ )

Klavir, klavijature, hor – Goran Janča (https://soundcloud.com/goranjanca )

Bas – Ištvan Mađarić (https://www.discogs.com/artist/871001-I%C5%A1tvan-Ma%C4%91ari%C4%87)

Bubnjevi – Robert Pongo (https://soundcloud.com/robertpongo)

Studio „BERAR“ – Novi Sad

 

Zanimljivosti:

  • Pjesma „Zajedno“ izabrana je 2003. godine između 1200 demo i profi snimaka, da bude premijerno izvedena uživo na Međunarodnom festivalu „SUNFLOWER“ – Zrenjanin, nakon čega je i snimljena i to na dvostruki CD u izdanju PGP/RTS izdavačke kuće.
  • Akustična gitara na kojoj je sviran uvod u pjesmu, instrument je na kojoj je Milan Mladenović iz „EKV“-a snimao svoje albume.
  • U momentu kada je snimana studijska verzija pjesme, u režiji studija „Berar“ na kauču, pokušavao je da spava/odmara Jan Šaš, poznati muzički producent i basista (Oliver Mandić, Đorđe Balašević, Momčilo Bajagić – Bajaga,…), pa sad zamislite kako je bilo drati se „sa onu stranu stakla“.
  • Tijana Bogičević, poznata vokalna solistkinja, sasvim slučajno se zatekla u studiju na dan snimanja, kako bi na kraju završila u finalnom master snimku, jer je u produkciji svakako bio planiran ženski vokal da kontrira i da ublaži mix, kao i da pjesma dobije festivalski šmek, ali u pripremama nije bilo dovoljno vremena da se pronađe traženi vokal.(Marijan P.)

 

PODIJELI