Zašto je za Bešlića Banjaluka sudbonosan grad

0
437

Za legendarnog pjevača Halida Bešlića, koji će sutra nastupiti na tvrđavi Kastel, Banjaluka je sudbonosan grad, jer mu je upravo ovdje, na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske (UKC RS), spašen život.

Podsjetimo, 2017. godine neplanirani pregled doveo je do toga da njegova najlepša pjesma, ona životna, ne bude prekinuta.

Naime, javio se svom prijatelju Vladi Đajiću, specijalisti neurologu i generalnom direktoru UKC-a RS, te je Bešliću ultazvučnim pregledom glave i vrata otkrivena stenoza (zakrčenje) krvnih sudova od čak 90 odsto, što je moglo dovesti do masivnog infarkta mozga.

“Prolazio sam kroz Banjaluku i javio sam se svom dugogodišnjem prijatelju dr Đajiću a on mi je predložio da svratim na pregled. Nikad mi nije mi na um palo da se pregledam, a nakon pregleda doktor mi je rekao da me bog poslao njemu”, rekao je tada Bešlić i dodao da mu je Banjaluka očigledno sretna.

Đajić je tada izjavio da se građani premalo informišu o opasnostima.

“Moždani udar je na drugom, kod nas možda već na prvom mjestu uzroka smrtnosti, a ono što je najgore za oboljelog, on je na prvom mjestu uzoka stvaranja invalidnosti. Veliki broj preživjelih od moždanog udara su nepokretni i zavisni od tuđe pomoći”, rekao je tada Đajić.

Podsjetimo, Bešlić je nakon pravovremene dijagnostičke obrade upućen u Univerzitetsko klinički centar Ljubljana gdje mu je dr Zoran Milošević ugradio stent najnovijom interventnom neuroradiološkom metodom

nezavisne

PODIJELI