Žuto upozorenje za Banjaluku, narandžasto za Trebinje

0
425

Meteoalarm za danas je izdao narandžasto upozorenje za područje Mostara, Trebinja, Sarajeva i Foče zbog izuzetno visoke dnevne temperature vazduha.

Na podučju Mostara danas su očekivane temperature vazduha od 38 stepeni Celzijusovih, a Trebinja, Sarajeva i Foče oko 35 stepeni.

Žuti meteoalarm zbog visoke temperature na snazi je za Banjaluku, Prijedor, Višegrad, Tuzlu, Livno i Bihać, objavljeno je na sajtu Meteoalarma.

Narandžasto upozorenje znači da je vrijeme opasno, te da je potreban oprez jer su mogući šteta i ljudske žrtve.

Žuto upozorenje znači da vrijeme može biti potencijalno opasno.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti sunčano i veoma toplo vrijeme s temperaturom od 29 do 35, na jugu oko 38 stepeni Celzijusovih.

Minimalna jutarnja temperatura iznosiće od 16 do 21, na jugu do 23 stepena, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom jutra i dana zadržaće se uglavnom vedro, sunčano i veoma toplo vrijeme uz malu dnevnu oblačnost. Lokalno će biti i vruće.

Poslije podne mogući su lokalni pljuskovi sa grmljavinom u centralnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima.

Duvaće slab do umjeren vjetar promjenjivog smjera, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u osam časova: Gacko 15, Bjelašnica 16, Sokolac i Čemerno 17, Nevesinje i Ivan sedlo 18, Gradiška, Bihać i Livno 19, Prijedor 20, Bileća, Zvornik, Višegrad, Sarajevo i Tuzla 21, Banjaluka, Doboj i Zenica 22, Gradačac 23, Bijeljina 24, te Mostar i Trebinje 25 stepeni Celzijusovih.

PODIJELI