Završna prezentacija rezultata projekta „Mladi kao snaga promjene u svojim zajednicama“

0
514
IN fondacija, fondacija za unapređenje socijalne inkluzije djece i omladine u BiH u periodu septembar 2019. – mart 2020. godine u našoj opštini realizovala je projekat “Mladi kao snaga promjene u svojim zajednicama”. Projekat je realizovan uz podršku programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Projekat je imao za cilj da osnaži mlade da postanu aktivni i odgovorni građani društva, koji će kroz svoje djelovanje doprinijeti unapređenju svojih lokalnih zajednica te time uticati na poboljšanje statusa svih članova društva sa posebnim fokusom na mlade.

Opština Prnjavor je od samog početka pružila podršku realizaciji projekta, tako da završna prezentacija rezultata organizovana u sklopu Dana opštine Prnjavor predstavlja finalni događaj na kom će se prezentovati aktivnosti i rezultati ovog projekta.

Završna prezentacija rezultata projekta održati će se u četvrtak 05.03.2020. godine u sali Centra za kulturu sa početkom u 12:15 časova.

Završna prezentacija obuhvatiće predstavljanje zaključaka tri fokus grupe (mladi, predstavnici institucija i aktivni odrasli), kao i rezultate šest mini-projekata koji su osmišljeni i implementirani od strane mladih u Prnjavoru.

Ovaj projekat je pokazao da u našem gradu postoje aktivni mladi ljudi koji su spremni izdvojiti svoje slobodno vrijeme i trud kako bi unaprijedili život u zajednici. Iz tog razloga je važno da što veći broj učenika, ali i odraslih osoba prisustvuje završnoj prezentaciji kako bi se upoznali sa projektima, motivisali se da i oni budu aktivan dio društva, i svakako kako bi pružili podršku našim mladim aktivistima.

Vjerujemo da će njihova iskustva otvoriti vrata novim idejama i novim projektima mladih iz Prnjavora. Jelena Radivojević Stupar , Lokalni kordinator projekta za opštinu Prnjavor

PODIJELI