Stanje na putevima: Mjestimično mokri i klizavi kolovozi

0
413
AMSRS

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj odvija redovno, po mjestimično mokrim i klizavim kolovozima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Udari vjetra su povremeno jaki, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Zbog kiše koja je padala ili još pada, u većem dijelu Federacije BiH saobraćaj se odvija po mokrom ili vlažnom kolovozu.

Mjestimično su jači udari vjetra, posebno u zapadnim i jugozapadnim krajevima, a učestali su i odroni na brojnim dionicama.

Na dionici magistralnog puta Banjaluka dva-Srpske Toplice, za vrijeme izgradnje mosta preko rijeke Vrbas, mijenja se režim saobraćaja i reguliše privremenom signalizacijom.

Zbog izgradnje međudržavnog mosta na rijeci Savi izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na auto-putu Banjaluka-Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala.

Zbog rekonstrukcije raskrsnice na spoju auto-puta Banjaluka-Doboj i magistralnog Johovac-Rudanka, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu.

Zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta od petlje Johovac do petlje Rudanka izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionici magistralnog puta Rudanka-Doboj jedan.

U toku je izgradnja MHE Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo, odvija naizmjenično, jednom trakom, uz semafore.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Bjelajce, na snazi je obustava saobraćaja, svaki dan, osim nedjelje, od 9.00 do 15.00 časova. Saobraćaj se za vrijeme obustave preusmjerava na putne pravce Kola-Stričići-Čađavica-Mrkonjić Grad i Crna Rijeka-Jajce-Mrkonjić Grad. Izvan vremena obustave, saobraća se jednom trakom uz regulaciju svjetlosnom signalizacijom.

Zbog deminerskih radova na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje radnim danima od 8.15 do 15.05 časova biće povremenih obustava saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Na dijelu regionalnog puta Ugljevik-Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika, zbog aktiviranog klizišta odvijanje saobraćaja je usporeno, naizmjenično, dok se na regionalnom putu Priboj-Lopare, u naseljenom mjestu Priboj, preko mosta na Labuđanskoj rijeci, zbog oštećenja mosta, saobraća naizmjenično.

Zbog deminerskih radova od 7.30 do 16.00 časova na dionici Bosanski Petrovac-Ključ /prevoj Lanište/ dolazi do petnaestominutnih obustava saobraćaja uz petnaestominutno propuštanje vozila.

Na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka u mjestu Ugarak zbog sanacionih radova od 7.00 do 16.00 časova dolazi do povremenih polučasovnih obustava /uz petnaestominutno propuštanje vozila/. Poslije 16.00 na ovoj dionici saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog radova je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Deleuša-Vraćenovići.
Za vrijeme ove obustave saobraćaj se preusmjerava na druge granične prelaze.

Zbog bezbjednosnih razloga i dalje je obustavljen saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

/Srna/

PODIJELI