ZBOG KIŠE KLIZAVI KOLOVOZI

0
326
AMSRS

Zbog kiše koja pada u većini krajeva Republike Srpske i Federacije BiH /FBiH/, saobraćaj se odvija po mokrim i klizavim kolovozima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Učestali su odroni zemlje i kamenja na kolovoz na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, posebno na putnom pravcu Brod na Drini–granični prelaz Hum/ Šćepan polje, gdje se saobraćaj odvija otežano.

Na dionicima puta međuentitetske linije Stanić Rijeka–Doboj-Karuše i graničnog prelaza Gradiška-gradilište novog mosta kretaće se prevoz vangabaritnog tereta, pa vozači treba da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Saobraćaj je obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Podgradci-Gradiška.

Zbog radova izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Modriča jedan-Vukosavlje /Jakeš/-Podnovlje-Šešlije-Johovac-Rudanka-Doboj-entitetska granica /Karuše/ i privremeno je postavljena saobraćajna signalizacija.

Izmijenjen je režim saobraćaja zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju dionice magistralnog puta Doboj-Rudanka i Ulice Stefana Prvovjenčanog u Doboju, te zbog rekonstrukcije dionice regionalnog puta Tedin Han-entitetska granica /Križ/.

Na dijelu regionalnog puta Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranja klizišta, saobraćaj se odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom, a preporučuje se kretanje alternativnim pravcima.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice u Laktašima na magistralnom putu ka Klašnicama, saobraćaj se preusmjerava obilaznim putevima u neposrednoj blizini, a zbog malog kapaciteta obilaznice kroz centar Laktaša, na snazi je zabrana teretnog saobraćaja, osim za vozila dostave i vozila čije odredište je prije zone radova.

Sav teretni saobraćaj se preusmjerava na auto-put, iz pravca Gradiške to je petlja Aleksandrovac, a iz pravca Banjaluke vozila se kod Hotela “Ćubić” preusmjeravaju na auto-put, iz pravca Prnjavora petlja Drugovići, a iz pravca Srpca petlja Laktaši.

Zbog radova u tunelu Brčigovo na dionici magistralnog puta Sastavci-Ustiprača, izmijenjen je režim saobraćaja i potrebno je poštovati privremeno postavljenu signalizaciju.

Zbog izgradnji mini hidroelektrane izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Kotor Varoš-Obodnik.

U toku je sanacija klizišta na regionalnom putu Kotor Varoš-Kneževo, u mjestu Živinice, od 7.00 do 17.00 časova, uz povremene obustave saobraćaja od maksimalno pet minuta.

Na regionalnom putu Ukrina-Klupe, u mjestu Šnjegotina u toku je rekonstrukcija puta i drugog mosta, zbog čega se saobraćaj na mjestu izvođenja radova odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, u mjestu Strike saobraćaj se zbog aktiviranog klizišta odvija jednom trakom naizmjenično. Zbog oštećenja nadvožnjaka kod “NIS petrol” pumpe u Trnu saobraćaj se preko samog nadvožnjaka odvija jednom saobraćajnom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Zbog pokretanja klizišta, na lokalnom putu Svodna-Brezici /opština Novi Grad/ saobraćaj se odvija jednom trakom.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona, na nadvožnjaku broj 238 na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac u mjestu Trn jer nadožnjak nema dozvoljenu nosivost.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih čekanja, a na prelazu Metaljka /Čajniče-Pljevlja/ moguć je prelazak granice od 7.00 do 19.00 časova.

Državljani BiH koji putuju tranzitom kroz Hrvatsku, za ulazak u Srbiju, moraju imati negativan pi-si-ar test, ne stariji od 48 časova. Isto važi i za državljane Srbije koji koriste tranzit kroz Hrvatsku, moraju imati pi-si-ar negativan test ne stariji od 48 časova za ulazak u BiH.

Ponovo su otvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i BiH.

BiH je otvorila granice prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, a odluka se odnosi samo na građane te tri države. Ulazak u BiH za strane državljane omogućen je uz negativan pi-si-ar test na virus korona koji ne smije biti stariji od 48 časova.

/SRNA/

PODIJELI