Zbog klizišta u Čardačanima, na dionici magistralnog puta Klašnice – Prnjavor, saobraća se jednom kolovoznom trakom.

0
1164

Magla jutros smanjuje vidljivost na više putnih pravaca u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, pa se vozačima savjetuje da budu oprezni, navode iz republičkog Auto-moto saveza.

Na području Republike Srpske magla je smanjila vidljivost na 50 do 70 metara na području Foče, Istočnog Sarajeva i Bijeljine.

U FBiH vidljivost je zbog magle smanjena na 50 do stotinu metara na putnim pravcima Kupres – Livno, Šuica – Tomislavgrad, Glamoč – Mlinište, Čapljina – Stolac, zatim na području Kiseljaka, na autoputu, u sarajevskom kantonu, te ponegdje u zapadnim krajevima.

Kolovozi su mokri i klizavi, magle ima i po kotlinama i pored rijeka, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke učestali su odroni na kolovoz.

Zbog klizišta u Čardačanima, na dionici magistralnog puta Klašnice – Prnjavor, saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom.

I dalje je zbog radova na snazi obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Kostajnica – Kozarska Dubica u mjestu Vrioci. Vozila se preusmjeravaju na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini. Predviđeno je da radovi traju do 12. januara naredne godine.

Radovi se izvode i na dionici magistralnog puta Banjaluka – Čelinac, u mjestu Vrbanja, ali se saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

U okviru projekta sistema vodosnabdijevanja na dionicama puteva Karanovac – Crna Rijeka i Karanovac – Mitrovići zbog izvođenja radova usporeno je odvijanje saobraćaja od 7.00 do 19.00 časova.

Režim saobraćaja izmijenjen je na dionicama magistralnih puteva Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj.

Do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja od 8.00 do 15.00 časova dolazi na dionici magistralnog puta Doboj – Tuzla zbog deminiranja terena u mjestu Stanić Rijeka.

Zbog klizišta jednom trakom saobraća se na putnim pravcima Ukrina – Gornja Vijaka i Karanovac – Mitrović.

Na lokalnom putu Doboj Novi tri do manastira na Ozrenu do 15. decembra biće obustavljen saobraćaj zbog gradnje mosta u mjestu Tekućica. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na dionicu magistralnog puta Doboj /Poljice/ – Stanić Rijeka.

Iz AMS apeluju da vozači drže rastojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je zakonski obavezna.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja pri prelasku granice su minimalna./Srna/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here