Zbog smeća hitna sednica

0
743

Prnjavorsko udruženje građana “Naša vizija” uputilo zahtev čelnicima opštine. Neizvesna sudbina komunalnog preduzeća “Park”.

PRNjAVORSKO udruženje građana “Naša vizija” je od čelnika opštine zatražilo hitno zasedanje lokalnog parlamenta zbog, kako je navedeno, neizvesne sudbine i alarmantnog stanja u komunalnom preduzeću “Park”, gde zbog teškoća u poslovanju kasni odvoz smeća i stvara se nesnosan neprijatan miris po ovdašnjim ulicama.

Vedran Lepir, predsednik “Vizije”, kaže da ih je na javno saopštenje i zahtev za vanrednu sednicu nagnala ćutnja u KP “Park”.

– Od kraja jula uzaludno čekamo odgovor od rukovodstva “Parka” na pitanje ima li izlaza i spasa od sve nesnosnijeg smrada. Nisu se udostojili ni da odgovore na pitanja zašto se kasni sa odvozom smeća, da li su upoznati sa kvarom na kamionu, postoji li alternativa i, uopšte, konačno rešenje ovog gorućeg problema Prnjavorčana – kaže Lepir.

Zato su iz “Vizije” pozvali opštinske institucije, kao osnivače i većinske vlasnike KP “Park”, da se sa tom jedinom tačkom dnevnog reda lokalnog parlamenta uključe u hitno rešavanje tog problema, najavivši žalbu i Ministarstvu uprave i lokalne samouprave RS.

PRIVATIZACIJA

U “VIZIJI” tvrde da podršku za zakazivanje posebne sednice imaju ne samo od sugrađana, nego i od odbornika.

– Cilj je da se rukovodstvo opštine izdigne iznad stranačkih interesa i iznađe rešenje za probleme odvoza smeća i dotrajalih kamiona. Kod građana i nekih odbornika prisutna je bojazan da se “Park” gura na rub propasti i potom u ruke privatnika – ističu u UG “Vizija”.

Ninko Đurić – Večernje novosti

PODIJELI