Zbog teških krađa privedeni mladići iz Dervente, oružje nađeno u balama sijena

0
611
Četvorica mladića iz Dervente uhapšena su zbog sumnje da su iz kafane “Dvorac” u Gornjim Palačkovcima, kod Prnjavora, ukrali 1.300 maraka, ali i da su se nekoliko dana kasnije vratili u isti taj objekat, te pokušali da ga ponovo opljačkaju.

Osim toga, iz ove družine, trojica su osumnjičena i za provalu u kafić LMS u Derventi, a iz kojeg je ukradeno 2.600 maraka.

Nezvanično, zajedničkim radom banjalučke i dobojske policije, uhapšeni su Dragan Stevanović (28), Željko Đurić (20), Dobrivoj Nović (25), te Bojan Maletić (22), a u sklopu istrage pronađen je niz dokaza, uključujući i fantomke i puškomitraljez.

Sve ih terete za tešku krađu i pokušaj teške krađe u “Dvorcu”, dok su Stevanović, Maletić i Đurić osumnjičeni i za krađu u kafiću LMS, izvedenu u noći između 28. i 29. aprila.

“Četiri lica osumnjičena su da su 17. maja, upotrebom fizičke snage i podesnog predmeta, upala u ‘Dvorac’, te ukrala oko 1.300 KM, kao i da su 23. maja pokušala tešku krađu u tom istom objektu”, rekli su izvori iz banjalučke policije.

Prema ranije objavljenim informacijama, tokom pokušaja krađe u “Dvorcu” čuli su se i rafali. Naime, po dostupnim podacima, prvo su razbojnici uspjeli odnijeti novac, a zatim su se šest dana kasnije ponovo vratili pod okriljem noći, ali je vlasnik čuo buku, te su se oni dali u bjekstvo, uz otvaranje vatre.

Iz banjalučke policije potvrđeno je da je pronađeno i oduzeto oružje za koje se sumnja da su osumnjičeni imali kod sebe. Po saznanjima “Nezavisnih”, oružje je nađeno među balama sijena u pomoćnom objektu.

Nezvanično, tokom krim-obrade od Đurića je oduzet lovački karabin sa optičkim nišanom, te automatska puška, a od Maletića puškomitraljez.

Kako su u slučaj zbog krađe u Derventi uključeni i dobojski policajci, oni su u jednom selu kod Dervente pronašli napušten opel i unutra uočili fantomke. Sumnja se da su ovo vozilo koristili osumnjičeni, a nađeni su unutra i drugi dokazi.

“Na osnovu naredbe Osnovnog suda Derventa, vozilo je pretreseno, te su pronađene tri kape sa izrezanim prorezima za oči, tzv. fantomke, tri para rukavica i kačket. Ti predmeti se koriste za maskiranje prilikom krivičnih djela”, rekli su iz dobojske policije.

(Nezavisne)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here