Zašto konzumirati bademovo mlijeko?

0
471

Bademovo mlijeko popularna je zamjena za kravlje mlijeko.Ono sadrži mljevene bademe i vodu te više vitamina i minerala, u poređenju sa sojinim ili rižinim mlijekom.

Velikom broju ljudi okus bademovog mlijeka više prija od okusa sojinog ili rižinog mlijeka, a njegovom konzumacijom u svoju prehranu unijećete i prirodna sredstava koje pomažu srcu, štite od raka i starenja.

Bademi su prirodno bogati nutritivnim tvarima, stoga bademovom mlijeku nisu potrebne dodatne nutritivne tvari.

Ne sadrži zasićene masne kiseline i holesterol, ali sadrži omega 3 masne kiseline koje su odlične za vaše srce te je dobar izvor proteina.

Bademovo mlijeko možete napraviti sami, a nutritivne vrijednosti vašeg bademovog mlijeka neće se razlikovati s nutritivnim vrijednostima bademovih mlijeka dostupnih na tržištu.

Bademovo mlijeko savršen je izbor za sve one koji pate od intolerancije na laktozu, pa ne mogu piti kravlje mlijeko, jer uopšte ne sadrži laktozu.

Ono ne sadrži ni soju pa je odlično za one koji su na soju alergični.

Takođe, odličan je izbor za sve koji su alergični na gluten jer ne sadrži kazein, mliječni protein koji je po svome hemijskom sastavu sličan gluten.

Bademovo mlijeko pomaže pri održavanju stabilne tjelesne težine, osnažuje kosti, održava srce snažnim, čini kožu sjajnom, pojačava snagu i oporavak mišića te pogoduje probavi.

Ako još niste probali bademovo mlijeko, preporučujemo vam da to učinite.

(wall)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here