Zeljković: Nemamo informacije da je novi soj korone stigao u Srpsku

0
211

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković rekao je za ATV da trenutno imamo stabilizaciju epidemiološke situacije, te da nema informacija da li je novi soj virusa stigao u Srpsku.

– Trenutno imamo stabilizaciju situacije i to je jako bitno, ali želimo da bude mnogo bolja. Već duži vremenski period imamo iste mjere i to je jedan kontinuitet koji je rijedak u svijetu i dao je rezultate. Na taj način smo sačuvali zdravstveni sistem i mogućnost da svakom pacijentu pružimo zdravstvenu uslugu u slučaju pojave zaraže. Mjere su očigledno dale rezultate – kaže Zeljković.

Naveo je da su građani su prepoznali sve apele i to koliko je bitno da se poštuju mjere.

– Nije samo broj pozitivnih, nego i broj hospitalizovanih je konstantan i to nam daje nadu za bolju epidemilošku situaciju – rekao je Zeljković.

On kaže da trenutno nema podatak da li je britanski soj virusa korona stigao u Srpsku ili BiH.

– Trenutno nemamo podatak da je britanski soj stigao u Srpsku ili BiH. Nismo imali ubrazano širenje virusa u lokalnim zajednicama i to su i dalje oni brojevi na koje smo navikli, ali sa oprezom pristupamo kada govorimo o samoj pojavi novog soja. Studije su pokazale da se mnogo brže širi i zaraži veći broj građana – rekao je Zeljković .

/ATV/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here