Zeljković: Nemamo informacije da je novi soj korone stigao u Srpsku

0
78

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković rekao je za ATV da trenutno imamo stabilizaciju epidemiološke situacije, te da nema informacija da li je novi soj virusa stigao u Srpsku.

– Trenutno imamo stabilizaciju situacije i to je jako bitno, ali želimo da bude mnogo bolja. Već duži vremenski period imamo iste mjere i to je jedan kontinuitet koji je rijedak u svijetu i dao je rezultate. Na taj način smo sačuvali zdravstveni sistem i mogućnost da svakom pacijentu pružimo zdravstvenu uslugu u slučaju pojave zaraže. Mjere su očigledno dale rezultate – kaže Zeljković.

Naveo je da su građani su prepoznali sve apele i to koliko je bitno da se poštuju mjere.

– Nije samo broj pozitivnih, nego i broj hospitalizovanih je konstantan i to nam daje nadu za bolju epidemilošku situaciju – rekao je Zeljković.

On kaže da trenutno nema podatak da li je britanski soj virusa korona stigao u Srpsku ili BiH.

– Trenutno nemamo podatak da je britanski soj stigao u Srpsku ili BiH. Nismo imali ubrazano širenje virusa u lokalnim zajednicama i to su i dalje oni brojevi na koje smo navikli, ali sa oprezom pristupamo kada govorimo o samoj pojavi novog soja. Studije su pokazale da se mnogo brže širi i zaraži veći broj građana – rekao je Zeljković .

/ATV/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here