Žena koja liči na Trampa zvijezda u Španiji

0
1498

U španskoj Galiciji neočekivanu popularnost na društvenim mrežama stekla je starija žena (69) koja nevjerovatno podsjeća na američkog predsjednika Donalda Trampa.

Novinarka koja je izvještavala s farme na sjeverozapadu Španije na instagramu je postavila fotografiju Dolores Leis s motikom na leđima i u radnoj odjeći, što je izazvalo brojne komentare.

Novinarka je upitala za mišljenje o američkoj i međunarodnoj politici, ali ona više zabrinutosti izrazila zbog štetočina koje joj uništavaju krompir.

Ona se od Trampa razlikuje po tome što nema mobilni telefon i nije toliko aktivna u online prostoru.

“Vjerujem da me s njim povezuju jer imamo istu boju kose”, kazala je Dolores.

Na objavljenoj fotografiji namrštena Dolores stoji na sredini farme, a njena kosa koja neodoljivo podsjeća na Trampovu sklonjena je raifom.

Ispod nje su ostavljeni brojni komentari, a jedan korisnik je na instagramu upitao: “Da li Trampa mogu zamijeniti ovom vrijednom ženom?”.

Dolores Leis rođena je 1954., desetak godina poslije Trampa.

Izjavila je kako mirno podnosi iznenadnu slavu te da joj ona ne donosi mnogo pritiska s obzirom na to da ne posjeduje pametni telefon te joj je zbog toga lakše ignorisati online prostor.

“Ja saznam šta se dešava na internetu samo onda kada mi to kćerke pokažu, ali to nikada nije u meni probudilo želju da imam telefon”, kazala je Dolores.

View image on TwitterView image on Twitter

Miguel Ángel Verdún@miguelverdun

Se llama Dolores Leis, es gallega y se dedica a la agricultura, su foto fue publicada por @lavozdegalicia y se viralizó por su supuesto parecido a @realDonaldTrump Are you similar, Mr. President?

(Klix.ba)

PODIJELI