Vučić: Beograd spreman da razmotri svaki prijedlog o Kosmetu

0
606

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija spremna da razmotri svaki pojedinačni prijedlog koji bi značio kompromisno rješenje kada je riječ o Kosovu i Metohiji.

Vučić je za britanski list “Gardijan” rekao da vjeruje u mogućnost normalizacije odnosa sa Prištinom, odnosno potpisivanja sporazuma u narednih šest mjeseci do godinu dana.

“Spremni smo da razgovaramo o svakom pojedinačnom pitanju, da razmotrimo svaki pojedinačni predlog koji bi značio kompromisno rešenje”, rekao je Vučić i dodao da je to pod uslovom da Srbiji bude ponuđeno nešto zauzvrat.

On je rekao i da je pritisnut na dnevnoj bazi i da je uglavnom riječ o Kosovu i Metohiji, te naveo da je u protekle četiri godine Kosmetu posvetio najmanje 400 dana, prenijeli su beogradski mediji.

“Gardijan” navodi da je Vučić odbio da kaže da li će se prema lideru radikala Vojislavu Šešelju odnositi kao prema ratnom zločincu s obzirom na to da je sud u Hagu preinačio njegovu oslobađajuću presudu pa je osuđen za podsticanje zločina tokom devedesetih godina prošlog vijeka.

On je, međutim, rekao da žali zbog mnogih svojih ranijih nacionalističkih izliva.

Vučić je rekao da se “najverovatnije neće” kandidovati za predsjednika Srbije ponovo 2022. godine. “Nemam tu vrstu energije”, rekao je Vučić.

(Srna)

PODIJELI