Zima tek stiže: Za vikend i do -18!

0
660

Snijeg i kiša nastaviće da padaju i u narednim danima, a prema dugoročnim prognozama padavine će se zadržati naredne dvije sedmice.

Promjene u temperaturama očekuju se od vikenda kada će uslijediti veliko zahlađenje i minusi koji nisu zabilježeni ove zime.Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda i dalje će nas pratiti oblačno vrijeme s hladnim jutrima i temperaturama koje će biti između -2 i 3, na jugu između 4 i 9 stepeni.

Za utorak je izdat žuti meteoalarm u većem dijelu BiH, kada se očekuju jače padavine i novih do 20 centimetara snijega.Nešto toplije vrijeme očekuje se od četvrtka kada će se temperature kretati od -1 do 5, na jugu od 6 do 11 stepeni, a u petak će biti za dva stepena više.

Snijeg će padati u Bosni, dok se u Hercegovini uglavnom očekuje kiša. Od subote dolazi do naglog zahlađenja.Prema podacima Accuweathera i norveškog hidrometeorološkog zavoda, temperature će se tokom noći i jutra spuštati do -12 stepeni u Sarajevu, na sjeveru do -18 koliko prognoziraju za Bihać u nedjelju.

Na jugu se od subote naveče očekuje -5 stepeni tokom jutra, a dnevna temperatura do 3 stepena. Tokom sedmice će doći do blagog rasta temperature.Na planinama će biti djelimično sunčano vrijeme sa snijegom i temperaturama do -12 stepeni.

Za Banjaluku se sljedeće sedmice očekuje jutarnja temperatura i do -9.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here