Zvaničnici Srpske u Beogradu sa Vučićem

0
239

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović i predstavnici parlamentarnih stranaka u Srpskoj, razgovaraće u Beogradu sa predsjednikom Srbije Aleksandarom Vučićem.

Sastanak je prilika da zvaničnici Srpske upoznaju rukovodstvo Srbije, na koji način se spornim imenovanjem novog visokog predstavnika u BiH pokušava ignorisati ne samo lokalni faktor, nego i međunarodno pravo, rekao je Dodik i istakao da činjenica da se ne može obezbijediti međunarodni konsenzus za imenovanje visokog predstavnika, govori o tome da on i ne treba da postoji.

Ponovio je da je visoki predstavnik nepoželjna figura u Srpskoj i da PIK kao neformalno tijelo, nelegalno donosi formalne odluke.

Predsjednica Cvijanović kaže da Srpska očekuje da u svojoj borbi za pravdu dobije podršku Srbije.

– Želimo da Srbiji budemo podrška da prođe kroz sva teška iskušenja koja ima, ali isto tako znamo da i mi imamo podršku Srbije da se borimo za ono što jeste i pravo i pravednost i bolji život u Republici Srpskoj – istakla je Cvijanović.

/Srna/

PODIJELI