Ливерпул пао у гротлу “Маракане”! (ФОТО)

0
1184

Фудбалери Црвене звезде побиједили су Ливерпул (2:0) у величанственом амбијенту стадиона “Рајко Митић” пред више од 50.000 гледалаца, у мечу 4. кола Лиге шампиона. Овим тријумфом “црвено-бијели” сада имају 4 бода, и равноправно конкуришу за опстанак у Европи и на прољеће.

Нису се препали изабраници тренера Владана Милојевића великог ривала, нити су превише размишљали о недавном поразу на “Енфилд Роузу” (0:4) и од првог минута су показали да могу парирати Салаху и друштву. Присталице “црвено-бијелих” су енглеског великана дочекали сјајном кореографијом са стиховима Петра Петровића Његоша из “Горског вијенца”: “Нека буде борба непрестана, нека буде што бити не може”.

Звезда - Ливерпул (фото: twitter.com/crvenazvezdafk)

Звезда – Ливерпул (фото: twitter.com/crvenazvezdafk)

Звезда је нападала у таласима, одлично се бранила и контролисала средину терена, па су напади “црвено-бијелих” имали и “главу и реп”. А онда је експлодирао Нишлија Милан Павков, који је у распону од неколико минута направио земљотрес у Београду, са епицентром на “Маракани”.

Радост Звездиних играча (фото: twitter.com/crvenazvezdafk)

Радост Звездиних играча (фото: twitter.com/crvenazvezdafk)

Играо се 22. минут, када је послије корнера Марина, Павков небески скочио и послао лопту у мрежу Алисона за 1:0. Није се Звезда повукла, напротив! У 28. минуту услиједила је добра контра, Павков је повукао лопту, окружило га је неколико фудбалера Ливерпула, али деветка Звезде као из топа шаље бомбу са 20 метара, лопта је у мрежи, 2:0 за шампиона Србије.

До краја полувремена Ливерпул је очекивано притискао, имао неколико опасних напада, али на срећу Борјана, лопте су углавном завршавале поред оквира гола.

У наставку меча Ливерпул је имао иницијативу, али Звезда ју “јуначки” све издржала, чак у неколико наврата и опасно запријетила из контранапада, храбро се борила и на крају извојевала велику побједу, три бода, и милион евра награде колико УЕФА части за побједу у Лиги шампиона.

Како је Звезда играла, можда најбоље говори и један статистички податак: Домаћин је за 90 минута претрчао 115 километара, а енглези су остали само на 109.

У преостала два кола Црвена звезда гостује у Напуљу код Наполија, и у последњој рунди групне фазе Лиге шампиона дочекује ПСЖ. Још једно чудо и “црвено-бијели” би могли и презимити у Европи.RTRS

PODIJELI