Познато 17 учесника Мундијала; Србија сада у четвртом шеширу

0
961

Фудбалери Србије не само да су се послије осам година пласирали на Свјетско првенство, него су свима омогућили да праве саставе шешира пред сам жријеб (1. децембар).

Извјесно је да ће се “орлови” наћи у трећем или четвртом шеширу, зависно од финиша квалификација.

До сада је познато 17 учесника Свјетског првенства. Из Европе, осим домаћина Русије, на завршном турниру играће и Белгија, Њемачка, Енглеска, Шпанија, Пољска, Исланд и Србија. Бразил је једини сигуран учесник из Јужне Америке, из Азије ће на првенство Иран, Јапан, Јужна Кореја, Саудијска Арабија, Африка је као учеснике дала Нигерију и Египат, док су се из Средње Америке на Мундијал пласирали Мексико и Костарика.

Већ се јављају бројне калкулације око изгледа шешира, а једно је сигурно, Србију чека пакао на жријебу. Уколико се сви фаворити пласирају на првенство, “орлови” ће бити у четвртом шеширу, чији се састав одређује према позицији на ФИФА ранг листи.

Ипак, уколико два фаворита “закажу”, Србија ће бити у трећем шеширу. То се може десити ако Аргентина заврши учешће у квалификацијама, пошто су “гаучоси” тренутно испод црте. Онда би за прелазак Србије у виши шешир требао кикс још једног фаворита. Али, одговор ће се знати послије бараж мечева у новембру.

Како изгледа прелиминарни састав шешира?

Први: Русија, Њемачка, Бразил, Португал, Аргентина, Белгија, Пољска, Француска

Други: Шпанија, Чиле, Швајцарска, Енглеска, Колумбија, Мексико, Италија, Уругвај

Трећи: Данска, Костарика, Исланд, САД, Шведска, Тунис, Сенегал, Египат

Четврти: Иран, Србија, Јапан, Нигерија, Мароко, Панама, Јужна Кореја, Саудијска Арабија

Важно је напоменути, да су болдовани тимови отишли на Светско првенство, а да су шешири направљени тако што је урачунато да ће се сви фаворити пласирати на првенство у Русију. Изненађења су, наравно, могућа, што ће довести до помјерања на листи. Извор: Блиц

PODIJELI