Швеђани шокирали Италијане, “Азури” остали без Мундијала

0
1301

Фудбалска репрезентација Италије остала је без пласмана на Мундијал у Русији пошто је у реванш мечу баража одиграла бел голова у дуелу са Шведском.

Фудбалска репрезентација Италије, четворуструки првак света, неће играти на Мундијалу у Русији, пошто је у реванш мечу баража у Милану одиграла 0:0 са Шведском. У првом мечу у Стокхолму Шведска је славила 1:0.

Италија – Шведска 0:0

Италијани ће први пут после 1958. године пропустити Светско првенство.

Претходно су пласман у Русију обезбедили Швајцарска и Хрватска, а у уторак увече се у Даблину састају Република Ирска и Данска, након 0:0 у Копенхагену.

Италија после 60 година без Мундијала, Шведска у Русији

Италија после 60 година без Мундијала, Шведска у Русији

Ређале су се прилике пред голом Робина Олсена, али је изостала завршница којој су се надали четвороструки светски прваци.

Италијани су на овом мечу пружили одличну партију, нападали су од првог до последње минута, али лопта једноставно није хтела у гол.

Сузе Буфона…

Елиминација из баража донела је и крај наступа за национални тим једног великог играча и легенде – Ђан Луиђи Буфона, за који је дебитовао још 1997. године.

“Не плачем без због мене, него због италијанског фудбала. Пали смо на испиту који је значајан и за друштвени живот нације. Нисам разочаран што време пролази, него што смо овако окончали”, уз сузе је рекао популарни Ђиђи док је давао изјаву.

Бол и неверица...

Бол и неверица…
PODIJELI