Ђоковић без снаге за календарски слем, Медведев славио у финалу Ју-Ес опена

0
633

Рус Данил Медведев освојио је Ју-Ес опен, пошто је у финалу турнира савладао Новака Ђоковића са 3:0 (6:4, 6:4, 6:4). Новак је тако пропустио шансу да постане тек други тенисер у историји овог спорта који је освојио “календарски слем”, односно сва четири Гренд слема сезоне.

Велико финале Ју-Ес опена није донело гледаоцима оно што су желели – велику борбу, узбудљив тенис и победу Новака Ђоковића.

Српски тенисер није био бољи ривал у финалу последњег Гренд слема у сезони, па је Медведев уписао велику и заслужену победу.

Новак је од самог старта био нервозан, није успевао да пронађе своју игру, нити ритам, па је великим финалом био задовољан само Данил Медведев.

Невероватна игра руског тенисера, поготово снажан и прецизан сервис, одбијали су сваки Новаков налет. Може се чак рећи да је Медведев подсећао на Ђоковића пре много година, када је српски тенисер кварио игру, мечеве и снове бољима од себе.

Меч у Њујорку није могао горе да крене по Новака – брејком противника.

Медведев је боље ушао у меч, све је стизао, још важније – све је погађао, а Новак никако није могао да пронађе ритам.

Рус је потврдио брејк и наставио са одличном игром. Сачувао је брејк предности и са 6:4 повео у великом финалу.

И у другом сету Медведев је рано дошао до брејка, потврдио га и опет, као у првом сету, рутински одиграо до краја сета, који је добио истим резултатом 6:4.

Да је Новак у невољи потврдио је и почетак трећег сета.

Медведев наставља са спектакуларном игром и трећи сет отвара брејком.

Ђоковић је само на тренутке подсећао на играча који је најбољи на свету и никако није успевао да се врати у меч.

Подсетио је Ђоковић на епски меч са Федерером у Њујорку 2011. године – Медведев је имао мeч лопту на 5:2, али је Новак направио брејк и добио овације са трибина, што га је довело до суза.

Нажалост, то је био само један од тих светлих Новакових тренутака вечерас у Њујорку, па је Рус дошао до прве гренд слем титуле у каријери, у свом трећем финалу.

Бред Пит и Бредли Купер на трибинама

Бред Пит и Бредли Купер на трибинама
 
PODIJELI