Јokanović: Uživao sam igrajući za Partizan uprkos ratu u Јugoslaviji

0
342
Slaviša Јokanović, trener Al-Garafe iz Katara, pričao je za “Planet fotball” o mnogim stvarima, a između ostalog i o “vječitom” derbiju.

Јokanović je bio član najveće utakmice na ovim prostorima i kao igrač i kao trener, s obzirom da je za “crno-bijele” igrao od 1990. do 1993. i da ih je trenirao od 2007. do 2009.

– Kada sam kretao da igram za Partizan počeo je rat širom naše zemlje. Ali, bio sam veoma mlad i generalno politika me ne zanima. Nisam mislio o politici u tim godinama. Imao sam svega 22/23 godine – rekao je Јokanović.

– Uživao sam igrajući profesionalni fudbal i imao sam šansu da igram za jedan od najvećih klubova u nekadašnjoj Јugoslaviji. Derbi protiv Crvene zvezde igrao se pred 55.000 navijača. Rat je jedna stvar, ali uživao sam u ranim počecima. Ponosan sam što sam igrao za jedan od najvećih klubova u tom dijelu svijeta – kazao je Јokanović i dodao:

– Derbi je uvek poseban. Prvo sam bio navijač, pa potom igrač Partizana. Onda sam trenirao “crno-bijele”, a sada sam ponovo navijač. Možemo da pričamo o kvalitetu, da li je tada bio bolji nego sada, ali je atmosfera uvijek ista – sjajna. Derbi je vjerovatno najveća utakmica koju sam igrao, ali i u kojoj sam učestvovao kao trener.

Јokanović je od 2019. godine na čelu Al-Garafe, a prethodno je tri godine bio na čelu s Fulamom, koji je prethodne sezone uveo iz Čempionšipa u Premijer ligu.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here