Весна Тривалић овогодишњи добитник награде “Мија Алексић”

0
357
Глумица Весна Тривалић добитница је награде “Мија Алексић – бити глумац” за 2021. годину, коју додјељују Општина Горњи Милановац и милановачки Културни центар на манифестацији “Дани Мије Алексића”, саопштено је данас.

Награда се додјељује за изузетан допринос умјетности глуме, а Весну Тривалић за овогодишњег лауреата предложили су ранији добитници признања глумци Ненад Јездић, Небојша Дугалић и Гордан Кичић.

Весни Тривалић награда ће бити уручена током манифестације “Дани Мије Алексића”, која је почела 30. августа и траје до половине октобра.

Општина Горњи Милановац и Културни центар заједнички организују манифестацију Дани Мије Алексића у част глумца Милосава Мије Алексића (1923-1995), који је рођен у селу Горња Црнућа код Горњег Милановца.

– Мија Алексић је славном глумачком каријером задужио завичај да му се на адекватан начин одужи и да кроз фестивалску манифестацију стално обнавља сјећање на њега, а уједно да на будуће генерације пренесе тај невјероватни животни и глумачки дух који га је пратио и који је укоријењен у културном насљеђу српског народа – рекао је директор Културног центра Драган Арсић на конференцији за новинаре.

Током Дана Мије Алексића, биће емитовано више филмова, приказано неколико позоришних представа, а планирани су и концерти, промоције књига, ликовне радионице и изложбе филмских плаката.

PODIJELI