Нови спот “Неверних беба” на посљедњи текст Неше Лептира (ВИДЕО)

0
661

Београдска група „Невeрне бебе” објавила је спот за пјесму „Сузе са звезда падају” која је настала на основу посљедњег текста прерано преминулог Ненада Радуловића познатог као Неша Лептир.

Пјесми Неше Лептира су, по жељи његове породице, „Неверне бебе” удахнуле живот, а аутор музике и аранжмана је Милан Ђурђевић.

Ненад Радуловић каријеру је започео као пјевач и вођа поп-рок бенда „Последња игра лептира“ 1979. године.

За десет година постојања група је објавила пет албума – Напокон плоча (1982), Поново плоча и Друге приче (1983), Опет плоча – Срце од меда (1985), Груди моје Балканске (1986) и Заједно смо пишкили у песку (1987).

Послије распада групе 1989. године, Радуловић је одржао концерт са групом „Како ко“. У том периоду је објавио и свој једини соло албум “Нико нема што Питон имаде” који је био пародија новокомпоноване музике. За ту прилику је осмислио лик под именом Слободан Ђорђевић – Питон, а у оквиру тог пројекта је настала и серија емисија за Индексово радио позориште.

Током 1989. године откривен му је рак тестиса у касном стадијуму.

Прије него што се разболио, почео је да ради на новом албуму, али је успио да сними само пјесму “Модра бајка” која је постхумно објављена на истоименој компилацији хитова групе „Последња игра лептира“.

Плато испред Установе културе „Палилула” у Београду, од 17. децембра 2011. године, по њему носи назив Плато Неше Лептира.

PODIJELI