0
760
Сарајево - Централна изборна комисија

“Centralna izborna komisija (CIK) BiH raspisala je danas Opšte izbore za 7. oktobar”, rekla je predsjednik CIK-a BiH Irena Hadžiabdić.

Hadžijabdićeva je rekla da je CIK danas donio tri odluke – o raspisivanju izbora, o biračkom spisku, te o rokovima i uputstvima.

“Već danas političke stranke mogu preuzeti formulare za prikupljanje potpisa i prijavu”, navela je Hadžijabdićeva na konferenciji za novinare u Sarajevu.

Na Opštim izborima u BiH bira se 518 nosilaca mandata, a državljani BiH će u oktobru imati priliku birati članove Predsjedništva BiH, poslanike za Predstavnički dom parlamenta BiH, predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske, poslanike Narodne skupštine Republike Srpske, predstavnike za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH (FBiH), kao i za kantonalne skupštine u FBiH.

Za sprovođenje ovogodišnjih Opštih izbora u budžetu BiH namijenjeno je oko 8,5 miliona KM, od čega je za naknade biračkim odborima predviđeno oko četiri miliona, a ostatak za štampanje glasačkih listića i preostale aktivnosti CIK-a.

Prošli opšti izbori, odnosno sedmi po redu u BiH, raspisani su odlukom CIK-a BiH 15. maja 2014. godine.

(Srna)

PODIJELI