ZA PET GODINA NEĆEMO KORISTITI TOALET PAPIR: Ovaj izum će promeniti naše navike u WC-u (VIDEO)

0
1024
Toalet papir je jedan od onih proizvoda koje morate da imate u kući. Ali, kad bi neko izmislio nešto što bi moglo da ga zameni, a jednostavno je za upotrebu, možda nam toalet papir ne bi ni bio potreban

Većina nas posle nužde koristi toalet papir i to je nešto što smatramo normalnim i uobičajenim.Ali, neki smatraju da su te naše navike varvarske i da bi trebalo da ih promenimo.

Proizvod je nazvan “tuši” (Tushy), a dizajniran je tako da može da očisti zadnjicu posle nužde pomoću jakog mlaza vode, poput bidea.

U celom svetu ljudi koriste bide da operu svoju guzu. Korišćenje toalet papira u tu svrhu je prosto varvarski – rekla je Miki.

Proizvod je tako dizajniran da lepo može da se pričvrsti na šolju sa strane. Na sebi ima kontrolne dugmiće pomoću kojih možete da odredite jačinu mlaza i spojen je sa izvorom vode jednom cevi.

Agravol tvrdi da ovu spravu možete da prikačite na šolju za samo 10 minuta i da vam za to ne treba vodoinstalater.

Mlaz vode je precizno usmeren baš tamo gde treba i savršeno će očistiti vašu guzu. Miki Agravol kaže da je istina da će ljudima i dalje biti potreban toalet papir da bi se obrisali jer će biti mokri, ali svakako će ga koristiti mnogo manje.

Čitava stvar se vrti oko zaštite životne sredine, jer ako uzmemo u obzir da svaki čovek, u proseku, potroši 23 kilograma toalet papira godišnje, smanjenje tog broja neće biti ekološki beznačajno.

ŠTA MISLITE DA LI JE 54 DOLARA (OKO 6.000 DINARA) PREVELIKA CENA ZA OVU SPRAVU?

Svake godine se uništi 27.000 stabala zbog proizvodnje toalet papira, a ta proizvodnja troši čak 140 litara vode po rolni papira, dok tuši troši samo pola litre po upotrebi.

Na njihovom sajtu stoji da “tuši” takođe sprečava nastanak hemoroida i raznih infekcija.

Tuši može da se nabavi u dve varijante. Jeftinija košta 54 dolara, a skuplja 74 i razlikuje se po tome što možete kontrolisati pritisak i temperaturu.

(Telegraf.rs / DailyMail)

PODIJELI