OŠ „Branko Ćopić“ obilježava Međunarodni Dan Konvencije o pravima djeteta

0
2022

 

JU Osnovna škola „Branko Ćopić“ organizuje radionice za učenike  povodom obilježavanja20. novembra, Međunarodnog Dana Konvencije o pravima djeteta. Cilj obilježavanja ovog dana je da se javnost podsjeti i senzibiliše o potrebama i zaštiti djece i maloljetnika od zloupotrebe, nasilja i raznih oblika diskriminacije.

Konvencija o pravima djeteta je pravni akt koji ima snagu zakona i obavezuje stranke na pridržavanje njenih odredbi i uključuje pravo nadziranja primjene u državama koje su je prihvatile i potpisale.

U petak, 20.11.2015. godine, u periodu od 12:30 do 13:15 časova u prostorija centralne škole biće organizovana radionica za članove Savjeta učenika, a u prostorijama PO Štrpci radionica za učenike devetog razreda realizovaće se u periodu od 07:15 do 8:00 časova. Cilj radionica je upoznavanja djece sa kršenjem njihovih prava putem Interneta i savjetima za sigurnu komunikaciju u virtuelnom svijetu. Učenicima centralne i PO Štrpci će biti distribuisani letci na ovu temu. Voditelji radionica će biti učenici osmog i devetog razreda koji su vršnjački edukatori na temu „Sigurnost djece na internetu“. Tokom naredne sedmice predstavnici Savjeta učenika centralne škole upoznaće svoja odjeljenja sa realizovanom radionicom.

Ovaj događaj je podržala In Fondacija – fondacija za socijalnu inkluziju djece i mladih u BiH, u okviru projekta „Naša virtuelna stvarnost“, koji JU Osnovna škola „Branko Ćopić“realizuje u saradnji sa UG „Zdravo da ste“ iz Banja Luke. prnjavorlive.info

PODIJELI